Kompatibilne kartuše nižajo stroške tiskanja

Originalne kartuše so enako kvalitetne, kot obnovljene. Največja razlika med njima je vsekakor v ceni, saj so originalne lahko tudi do dvakrat dražje. Za znižanje stroškov tiskanja si lahko brez skrbi kupimo kompatibilne izdelke, saj proizvajalec garantira, da bodo ustrezale specifikacijam naše naprave. Slednja jih med tiskanjem ne bo zavračala. Tako bomo dosegali visoko kvaliteto tiska za veliko manj denarja, kot v preteklosti.

Originalne, obnovljene in kompatibilne kartuše

Originalne, obnovljene in kompatibilne kartuše se med seboj najbolj razlikujejo po ceni. Kvaliteta in obstojnost črnila je pri vseh vrstah enaka. Prodajalec namreč jamči visoko kvaliteto, ne glede na nižjo ceno kompatibilnih in obnovljenih izdelkov.

Originalne kartuše so proizvedene s strani proizvajalca tiskalnikov, medtem, ko so obnovljene in kompatibilne proizvod drugega podjetja. Kompatibilne kartuše so cenejše od originalnih, saj za isto ceno dobimo tri kompatibilne. Dokazano je tudi, da z njimi natisnemo nekaj strani več. So enake kvalitete in gostote, kot originalne, vendar so hkrati tudi okolju bolj prijazne. Prazni izdelki se reciklirajo in pogosto tudi obnovijo.

Zagotavljanje kvalitete

Nižja cena izdelka ne pomeni hkrati nižje kvalitete. Proizvajalci kompatibilnih izdelkov se trudijo za doseganje enake kvalitete, kot proizvajalci originalnih izdelkov. Slednji precej dvignejo ceno črnila, ki ponavadi znaša skoraj toliko, kot nov tiskalnik.

Neprestan in začaran krog nakupovanja novih naprav, ker so kartuše predrage, obenem ni dober za okolje. Za zmanjšanje onesnaženosti okolja je bolje, da kupujemo obnovljene in kompatibilne dele. Slednji so zelo kvalitetni, a vseeno cenovno ugodnejši.

Izbira pravilnega modela

Najbolj primeren model izberemo glede na vrsto, znamko in model tiskalnika. Specifikacije so navedene na napravi. V primeru, da nismo prepričani, katero kartušo kupiti, jo vzemimo iz naprave in jo pokažimo trgovcu.

Pri menjavi moramo paziti, da odstranimo zaščitno folijo nad čipom. Vstavimo jo v ležišče, primemo zgornji del in jo vstavimo v prostor. Nato zataknemo varovalo in zapremo pokrov. Za boljši prihranek denarja in manj pogosto menjavanje dražje barvne kartuše, je bolje da večkrat tiskamo črno belo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *