Multifunkcijska naprava

An Epson CX3200 multi-function printer/scanner.
(Photo credit: Wikipedia)

Se vam niti sanja ne kaj multifunkcijska naprava je?

Prepričani smo, da napravo poznate, le da vam je ime tuje. Multifunkcijska naprava je dejansko tiskalnik in skener v enem. Nekatere imajo še fotokopirni stroj. Torej, gre za več funkcijske naprave, ki so se v zadnjem času močno razširile na trgu in katere so se povzpele na sam vrh priljubljenosti. Prehitele so celo tiskalnike in skenerje. Kako le ne, ko pa lahko za zelo ugodno ceno, dobite vse v enem? Multifunkcijska ali več funkcijska naprava se uporablja za več opravil hkrati, namenjena pa je predvsem za opravljanje del doma ali v pisarni.

Največkrat gre, kot že omenjeno, za tiskalnih, optični čitalec ali skener, fotokopirni stroj ter tudi faks. Tiste bolj napredne naprave pa omogočajo tudi sodelovanje s poštnimi klienti preko elektronske pošte. Za omenjene naprave se odločajo tako posamezniki, v vse večji meri pa tudi podjetja in organizacije, ravno zaradi vseh omenjenih funkcij, ki jih ena sama naprava premore. Dejansko lahko ena sama multifunkcijska naprava služi celotnemu oddelku in se lahko tako privarčuje pri papirju in črnilu. Tudi sama črnila za te naprave so bolj cenovno ugodna.

Zakaj je multifunkcijska naprava primerna tudi za uporabo na domu? Ljudje pogosto potrebujemo kakšne tiskarske storitve, pa naj bo to tiskanje ali fotokopiranje in v tem primeru nam ni potrebno za vsak posamezni list hoditi do najbližje fotokopirnice, ampak lahko te stvari opravi kar doma, s pomočjo multifunkcijske naprave. Ker je vsa stvar že močno razširjena, je temu primerna tudi ponudba na trgu. Izbirate lahko med različnimi proizvajalci, tako uveljavljenimi, kot tudi tistimi manj uveljavljenimi, cena le teh pa se med seboj razlikuje tako po ceni, kot tudi po kakovosti, zato ne kupujte na pamet ali tisto, katero prvo zagledate, ampak pri nakupu upoštevajte nasvete izkušene osebe.

Zaradi velike konkurence, so postale tudi cene bolj dostopne in dosegljive širšemu spektru ljudi, zaradi hitrega širjenja in vse večje popularnosti pa bo tudi v prihodnje vladala še večja konkurenca na trgu in posledično tudi nižje cene omenjenega.

V kolikor torej potrebujete nov tiskalnik ali skener, nikar ne kupujte posameznih naprav, ampak naj bo vaša izbira multifunkcijska naprava- ne bo vam žal!

Enhanced by Zemanta

Iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *