Spletna stran, ki ji uporabniki lahko zaupajo

Veste, kaj je SSL certifikat in zakaj ga mora nujno imeti tudi vaša spletna stran? V članku boste izvedeli, kaj je to, za kakšen protokol gre in kako lahko poskrbi za večje zaupanje vaših spletnih obiskovalcev. Zaupanje obiskovalcev je namreč vsekakor zelo pomembno, če želite imeti uspešno spletno stran. To je še posebej pomembno za spletne trgovine in druge spletne strani, ki razpolagajo z osebnimi, bančnimi in drugimi podatki svojih obiskovalcev. Te podatke je namreč treba s kriptiranjem zaščititi pred nepovabljenimi očmi, zlorabami in hekerskimi vdori.

Kaj je SSL certifikat?

Če hočete poskrbeti za varno uporabo vaše spletne strani, potrebujete SSL certifikat kredibilnega ponudnika, ki mu lahko zaupate ne le vi, ampak tudi vaši obiskovalci. Gre za poseben protokol, ki skrbi za večjo varnost obiskovalcev in njihovih osebnih in drugih podatkov, ki jih posredujejo spletni strani.

SSL certifikat oziroma Secure Socket Layer protokol poskrbi za kriptiranje vseh podatkov znotraj varne povezave. Varna povezava je tako šifrirana, občutljivi podatki pa so s tem zaščiteni pred zlorabo, zato je uporaba spletne strani in vnos kakršnih koli podatkov vanjo za obiskovalce veliko bolj varen.

SSL certifikat omogoča in skrbi za:

  • varno povezavo s spletno stranjo ali trgovino
  • zavarovanje osebnih podatkov
  • večjo varnost pri uporabi gesel
  • kriptiranje številk kreditnih kartic
  • zaščito bančnih podatkov
  • večje zaupanje vaših obiskovalcev in strank

Kateri tip izbrati?

SSL certifikat je na voljo v mnogih različicah. Pred izbiro je pomembno vedeti, kakšne so razlike med njimi. Pomembno je, kakšno stopnjo varnosti in šifriranja nudijo ter kaj vse vam omogočajo. Predvsem pa je važno vedeti, kako zaupanja vreden je izdajatelj in kakšna je stopnja njegove kredibilnosti. Od tega je namreč odvisna tako varnost spletne povezave med obiskovalcem in stranjo kot tudi zaupanje obiskovalcev.

Zagotovo pa velja, da mora danes vsaka spletna stran, ki obdeluje osebne podatke obiskovalcev, poskrbeti tudi za varnost in imeti nameščen SSL certifikat. Nujna je tako vsaj osnovna različica, ki bo poskrbela za zaščito občutljivih podatkov in za verifikacijo vaše domene. To pomeni, da bodo obiskovalci vašo domeno prepoznavali kot varno, zato jo bodo raje in pogosteje uporabljali.

Iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *