Velika izbira različnih vrst računalnikov in tablic

Na policah trgovin se v današnjih časih bohotijo prenosni računalniki raznoraznih znamk in zgledov. A kljub zelo velikemu povpraševanju po prenosnih računalnikih in tablicah, je namizni računalnik še vedno popularen. Običajno je tako, da za isto ceno dobimo zmogljivejši namizni računalnik kot na primer prenosnega.

Še vedno so namizni oziroma stacionarni računalniki večinoma v naših domovih in tudi v pisarnah kot glavni računalniki. Običajno je tudi, da v poslovnih okoljih, kjer je potrebna večja zanesljivost in stabilnost računalnika, uporabljajo namizne računalnike. Za primer lahko vzamemo samo banke ali poštne poslovalnice. Tam zaposleni običajno nimajo prenosnikov, ampak klasične računalnike, ki se jih še vedno smatra kot simbol zanesljivosti.


Prenosniki so bolj praktični, a ne vedno

Res je, da zaradi praktičnosti, se vse več ljudi poslužuje prenosnih računalnikov. A v primeru, ko vemo, da dela ne bomo nosili domov, ni prav nič narobe z namiznim računalnikom. Veliko uporabnikov se odloči za namizni računalnik, še posebej takrat, ko so uporabniki v veliki meri otroci. Na ta način lahko starši bolje kontrolirajo uporabo elektronskih naprav, saj je za takšen računalnik predvideno eno mesto v stanovanju. Otroci ga ne morejo kar vzeti in se nekam skriti.

Tudi v vseh mojih dosedanjih službah smo imeli namizne računalnike. Na takšen sistem smo se privadili in nihče se ni zaradi tega pritoževal. Za službene poti in kakšne poslovne sestanke ali konference pa je bilo vedno na voljo nekaj prenosnih računalnikov, ki smo jih lahko kadarkoli uporabili.

Pomembna je tudi varnost

A če dobro pomislim, pravzaprav namizni računalnik omogoča oziroma te skoraj prisili k temu, da dela in službenih skrbi ne nosiš domov. Službene zadeve in datoteke ostanejo na varnem v službi, privat stvari (filmi, fotografije itd.) pa na varnem mestu doma. Tako pri službenih, kot tudi pri domačem računalniku, pa tudi pri namiznem oziroma prenosnem, je vedno priporočljiva nastavitev osebnega gesla. Na ta način se lahko dobro zavarujemo pred nepooblaščenim dostopom oziroma brskanju po osebnih ali službenih zadevah, česar se posamezniki velikokrat še premalo zavedajo.

Iz iste kategorije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *