Vps gostovanje za najbolj zahtevne

Vsaka spletna stran potrebuje svoj dom oziroma prostor na strežniku, kjer so shranjeni vsi podatki. Lastniki spletnih strani se običajno odločajo za klasično gostovanje, kar pomeni, da pri ponudniku gostovanja zakupijo prostor na strežniku, ki ga delijo tudi z drugimi stranmi, upravljanje pa vodi sam ponudnik. Kadar je naročnik zahtevnejši, potrebuje veliko prostora in ima tehnično višje zahteve, pa je najbolje, da se odloči za tako imenovano vps gostovanje.vps-gostovanje

Kaj je vps gostovanje?

Vps gostovanje vam omogoča upravljanje in nadzorovanje strežnika tako, kot bi imeli svojega – nobena nadgradnja ni problem, vsaka prilagoditev je mogoča. Vendar pa vsi vemo, da je strežnik draga stvar oziroma je potrebno v tehnologijo ves čas vlagati, zato je najboljši še vedno najem. Vps gostovanje torej nudi udobje lastnega strežnika, vendar za mesečno plačilo najema tuje opreme, ne da bi kupovali svojo.


Večina ponudnikov, na primer domenca.si, nudi različne pakete vps gostovanja, kjer se lahko odločite za gostovanje po meri, ali pa za vzdrževano gostovanje. V čem je razlika? Takoj je opaziti, da je vps gostovanje po meri cenovno izjemno ugodno in znaša manj kot deset evrov mesečno. Namenjeno je predvsem start-upom oziroma zagonskim podjetjem, ki šele preverjajo svoje poslovne ideje in iščejo njihovo potrditev, prav tako pa se zanj pogosto odločajo razvijalci, ki jim zaradi njihovih zahtev in znanja klasično gostovanje ne more zadostiti. Vzdrževano gostovanje, ki se prične pri nekaj čez dvajset evrov, pa je bolj pisano na kožo tistim, ki želijo, da za popolno delovanje strežnika ves čas skrbijo drugi, ki se na to spoznajo bolje od njih samih. Večinoma gre za uporabnike, ki nimajo namena, da bi se sami ukvarjali z upravljanjem strežnika, a ne želijo, da je delovanje njihove strani odvisno od drugih, prav tako pa tudi za razne marketinške agencije, ponudnike spletnih strani in ostale velike porabnike.

Prednosti, ki jih prinaša vps gostovanje

Poleg tega, da vaša stran ni odvisna od drugih in si z njimi ne deli svojega prostora, vam omogoča vps gostovanje tudi SSD pospešenost in vse druge prednosti lastnega strežnika – torej lasten prostor, lasten operacijski sistem in vso svobodo pri nadgradnjah in prilagoditvah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *